Kundcase.

Österåkers multiarena.

Taktila ledstråk & kontrastmarkering trappa och golv.

Sports for all.

Idrottshallarnas idrottshall.

Den naturnära kommunen Österåker, strax nordöst om Stockholm, är en multihall rikare. 26 månader tog det för byggherren Armada Kommunfastigheter tillsammans med totalentreprenören In3prenör att färdigställa den 13 000 m2 stora bygganden, som består av inte mindre än sex sporthallar, caféer, sociala ytor och mötesrum.

När man hör det låter 26 månader helt plötsligt inte som så lång tid. Framför allt inte när man också börjar reflektera över hur många olika funktioner den nya byggnaden uppfyller. Här finns allt från vanliga basketplaner och gymnastikhallar, till höga klätterväggar och stora läktare som rymmer upp till 2000 åskådare.

Nej, börjar man smaka lite på det är det snarare väldigt imponerande att det gått så snabbt. Så många olika delar, moment och aktörer som kallats in för att färdigställa byggnaden – och trots det en så smidig process.

Ett unikt projekt.

Multiarenan är något utöver det vanliga – som färdig byggnad men också som byggprojekt. Det är också ett av de största projekten vi deltagit i. Som den snabba byggtiden antyder gällde det även från vår sida att agera effektivt, så när In3prenör kontaktade oss i början av december 2021 kom vi snabbt överens: Kontrastmarkeringar i rostfritt stål med svart PVD-beläggning för tillräcklig kontrast mot underlaget, samtidigt som de får en snygg och slitstark finish. För att klara så hög belastning som möjligt valde vi markeringar med stift, som borras ned i golvet och fästs med monteringslim. Dessutom bestämde vi oss för att matcha kontrastmarkeringarna med rostfria ledstavar med svarta ilägg.

Två veckor efter vårt påbörjade arbete var 3000 kontrastmarkeringar och 520 ledstavar installerade, lagom i tid till besiktning.

Teknisk info


Nybyggnation

Österåker

In3prenör

Safestep KÅBO,
rostfritt stål med svarta ilägg

Safestep SVARTBÄCKEN,
PVD-behandlat stål

Safestep SALA BACKE,
kontrastmarkering i polyuretan

520 st

3 000 st / 320 st
De PVD-coatade kontrastmarkeringarna ger en tydlig kontrast mot trätrappan. Beläggningen bidrar också med en slitstark yta som gör att markeringarna klarar mycket hög belastning.
Ledstavarna är tillverkade i rostfritt stål och har ett svart polyuretanilägg som dels säkerställer en tydlig kontrast mot det ljus golvet, och dels går hand i hand med de svarta kontrastmarkeringarna. Även ledstavarna är monterade med stift som borras och limmas fast i golvet.
Kontrastmarkering i polyuretan markerar nivåskillnader i stengolvet.

Vill du veta mer om projektet?

Ring oss så pratar vi!

Upptäck andra kundcase


Uppsala stadshus.

Old is the new new.

Taktila ledstråk i rostfritt stål.

Liseberg.

Safety made fun.

Halkskydd & kontrastmarkering.

Den som väntar på något gott...

Sidan finns tyvärr inte än.

Välkommen tillbaka inom kort!

Favoriter

Offertlista

Tack för din förfrågan!
Vi återkommer så snart vi kan.

Provlåda

Fyll i formuläret så skickar vi en provlåda till dig.

Provlådan innehåller ett urval av våra mest populära produkter.

Vi kontaktar dig för att bekräfta din beställning.

Provlådan är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.

Tack för din förfrågan!
Vi återkommer så snart vi kan.