Lead the way 
to a higher standard.
Arkitekt.

Lead the way
to a higher standard.

Taktila ledstråk och kontrastmarkeringar. En sida för den moderna arkitekten som vill skapa något riktigt, riktigt bra. För alla.

Vad är taktila ledstråk, och varför finns de?

Synen är vårt allra viktigaste sinne när vi ska orientera oss fram. När vi inte längre kan förlita oss på våra ögon, eller har en begränsad syn, måste vi använda våra andra sinnen för att hitta rätt. Taktila ledstråk gör att du kan ta dig fram med hjälp av känseln, och utgör en väldigt viktig del inom tillgänglighet.

Många anser att tillgänglighet inte ska sticka ut. Taktila ledstråk och kontrastmarkeringar ska bara finnas där, och vara tillgängliga för de som behöver dem. Vi tänker precis tvärtom. I stället för hjälpmedel som smälter in, strävar vi efter att göra de till en funktionell inredningsdetalj – som uppmärksammas av alla.

Taktila-Ledstrak-Gul-1 icon

Taktila ledstråk – en guide.

Ledstråksdjungeln kan kännas snårig, men lugn bara lugn. Vi har satt ihop en guide med allt som rör regler, rekommendationer, utformning och placering – allt samlat på ett och samma ställe.

Kontrastmarkering-Trappa-Gul-2 icon

Kontrast­markering – en guide.

Kontrastmarkeringar är så mycket mer än bara färgglada prickar. De fyller ett viktigt syfte och ska både utformas och placeras rätt. Men vad är egentligen rätt? Vi har samlat allt du behöver veta!

Arkitekt icon

Provlåda.

Vi har plockat ihop en riktigt snygg låda med alla våra produkter så att du kan känna, jämföra och testa dig fram till den lösning som passar ditt projekt.

Kundcase.

Några stolta ögonblick.

Uppsala stadshus.

Old is the new new.

Taktila ledstråk i rostfritt stål.

Humlegårdsgatan 6.

Rostfritt is the new black.

Kontrastmarkering trappa och golv.

Magasin X.

All about sustainability. Naturally.

Taktila ledstråk i rostfritt stål & kontrastmarkering golv, fönster och glas.

Östermalms saluhall.

Bring back the history.

Taktila ledstråk och kontrastmarkering i mässing.

Vår arbetsprocess.

From start to finish.

1.

INSPIRATION.

Vi tycker att taktila ledstråk och kontrastmarkeringar ska vara en del av inredningen. Därför erbjuder vi ett brett sortiment av ledstavar och kontrastmarkeringar som är utformade för att uppmärksammas – inte bara av de som behöver dem.

2.

RÅDGIVING.

Vi finns alltid nära till hands för frågor, funderingar och om du behöver hjälp med infästing, material, utforming och placering.

3.

UNDERLAG OCH DOKUMENT.

Vi ser till att du får rätt underlag för att kunna föreskriva rätt produkter redan från start.

4.

PROVER.

Magkänslan har oftast rätt, men det är alltid bra att få en känsla för material, färg och ljushet innan produkten föreskrivs. Beställ ett prov, eller ännu bättre en hel provlåda, och prova dig fram till rätt produkt.

5.

GARANTI.

Givetvis lämnar vi alltid garanti på både produkter och montering. Ju närmre vi samarbetar från början, desto bättre blir det slutgiltiga resultatet.

Inspiration är den bästa kryddan.

Inspiration är den bästa kryddan.

Ibland flödar kreativiteten som rinnande vatten, och ibland tar det bara stopp. Ingen panik! Ta en titt i vårt galleri och låt dig inspireras, så ska du se att hjärnan vaknar till liv igen.
(Un)fun fact:

(Un)fun fact:

Över 30 000 personer i Sverige är gravt synnedsatta eller helt blinda och förlitar sig till stor del på taktila hjälpmedel för att orientera sig fram i omgivning. Det är en siffra vi inte kan blunda för.
Fun fact:

Fun fact:

Vi råkar tycka att det här med taktila ledstråk och kontrastmarkeringar inte bara är sjukt viktigt, utan också väldigt roligt. Vi kan därför allt om hur de ska vara utformade för att uppfylla sitt syfte, hur de ska installeras, vilka produkter som passar bäst och var. Likt ett ledstråk guidar vi dig rätt.

Den som väntar på något gott...

Sidan finns tyvärr inte än.

Välkommen tillbaka inom kort!

Favoriter

Offertlista

Tack för din förfrågan!
Vi återkommer så snart vi kan.

Provlåda

Fyll i formuläret så skickar vi en provlåda till dig.

Provlådan innehåller ett urval av våra mest populära produkter.

Vi kontaktar dig för att bekräfta din beställning.

Provlådan är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.

Tack för din förfrågan!
Vi återkommer så snart vi kan.