GET TO KNOW US.
Om oss.

GET TO KNOW US.

Vi tar det från början:
Det här är Safestep.

Safestep är ett modernt, nytänkande företag med ett starkt driv och ett unikt produktsortiment. Ja, unikt är ett starkt ord – men det finns faktiskt ingen annan som oss.

Vi har valt att gå vår egen väg, i en bransch som i övrigt är väldigt nischad. Vi påstår inte att vi är ensamma om att erbjuda halkskydd eller taktila ledstavar, men vi är ensamma om att slå ihop tre ganska åtskilda områden till ett. För oss är det däremot helt självklart, eftersom både halkskydd, glasfiberprodukter och tillgänglighet ryms inom det område vi väljer att kalla SAFESTEP – smarta, hållbara och moderna steg mot en säkrare framtid.

Lead the way.

Hur kunniga vi än må vara inom vårt område, är vi ödmjuka nog att förstå att vi bara är en kugge i ett väldigt stort hjul. Det är först när vi samarbetar som vi kommer kunna åstadkomma något riktigt stort.

Det är trots allt du som tar det faktiska beslutet att en plats eller ett område behöver våra produkter för att bli ännu bättre, eller ännu tryggare, som är den riktiga hjälten här. Du som upptäckt ett problem och, i stället för att blunda för det, faktiskt bestämt dig för att ta tag i saken.

Utan dig hade världen inte sett ut som den gör idag – eller som den kommer se ut imorgon.
Vad är det som driver oss framåt?

Vad är det som driver oss framåt?

När vi grundade Safestep i början av 2010 hade vi ett tydligt fokus: att lösa problemet med halka på arbetsplatsen och i offentliga miljöer. Det är trots allt den vanligast förekommande orsaken till personskador, och den i särklass största anledningen till långvariga sjukskrivningar.

Gensvaret var stort, och vi fick snart fler och fler förfrågningar på lösningar vi då inte ens visste behövdes. Det ledde oss snabbt vidare in på nya områden, in i nya branscher med andra vanligt förekommande problem och vidare till där vi är idag.

Så, för att svara på frågan: Problem, eller rättare sagt lösningar, är det som driver oss framåt.

Safestep i korthet

Safestep är ett Uppsala-baserat företag som grundades 2010. Huvudkontoret ligger kvar i hemstaden, men företaget sträcker sig numera långt utanför Sveriges gränser. Tack vare ett brett nätverk av samarbetspartners, leverantörer och återförsäljare har vi närvaro i stora delar av Norden.

Grundades
2010
Huvudkontor
UPPSALA
Närvaro
NORDEN

Vår vision

Vår vision är att tillsammans med våra kunder och partners lägga grunden för en modern och hållbar framtid där alla, oavsett ålder, förmåga eller miljö, kan röra sig säkert.

Vår mission

Med ett enormt driv och en vilja att förändra en i övrigt stillastående bransch, sprider vi kunskap och inspirerar våra kunder att testa nya lösningar som leder utvecklingen framåt. Genom hållbara produkter och unika tjänster minskar vi behovet av underhåll – och förebygger risken för personskador.Lösningsorienterade

På Safestep ser vi utmaningar som möjligheter. Frasen ”Nej tyvärr, det går inte” finns inte i vårt vokabulär. Vi hittar en lösning på allt, och arbetar målmedvetet för att möta våra kunders behov och önskemål – samtidigt som vi tar varje tillfälle i akt att utveckla vårt erbjudande till det bättre.

Drivna

Sedan vi startade vår resa har vi gått från en liten uppstickare till en etablerad aktör med ett unikt erbjudande som utmanar det förväntade. Vi strävar alltid efter att ligga i framkant och väljer att skapa nya vägar – i stället för att följa de som redan finns. På så sätt kan vi arbeta proaktivt, och lösa morgondagens problem redan innan de uppstår.

Engagerade

Vi bryr oss om våra kunder – på riktigt. Vi gör allt vi kan för att överskrida deras förväntningar och är redo att gå extra långt för att ge dem den absolut bästa upplevelsen. 

Experter

Vi verkar i en väldigt nischad bransch och har inte bara ett, utan tre specialistområden. Vår kunskap är djup, och tillsammans besitter vi en expertis som gör att vi kan leverera den optimala lösningen varje gång. Men, vi nöjer oss inte där. En expert känner sig aldrig helt fullärd –och vi vet att vi alltid kan bli ännu lite bättre.

Den som väntar på något gott...

Sidan finns tyvärr inte än.

Välkommen tillbaka inom kort!

Favoriter

Offertlista

Tack för din förfrågan!
Vi återkommer så snart vi kan.

Provlåda

Fyll i formuläret så skickar vi en provlåda till dig.

Provlådan innehåller ett urval av våra mest populära produkter.

Vi kontaktar dig för att bekräfta din beställning.

Provlådan är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.

Tack för din förfrågan!
Vi återkommer så snart vi kan.