LEAD THE WAY WITH GLASS REINFORCED PLASTIC.
Glasfiber.

LEAD THE WAY WITH GLASS REINFORCED PLASTIC.

Gallerdurk, profiler och konstruktioner i glasfiber. För en lättare framtid utan korrosion.

Vi tar det från början.
Varför glasfiber?

Glasfiber är i grund och botten som vilket byggmaterial som helst. Du kan enkelt bygga hela konstruktioner som klarar minst lika hög belastning som konstruktioner i exempelvis galvaniserat och rostfritt stål. Däremot kommer glasfiber med en rad starka fördelar: det är lätt, starkt, kemikaliebeständigt och, framför allt, korrosionsfritt.

I verksamheter med hög korrosionsrisk är glasfiber därför det självklara valet. Det sparar både tid, pengar och resurser – och skapar en tryggare arbetsplats för både arbetare och besökare.

Därför glasfiber.

Besiktning av glasfiberdurk och profiler.

Är du i behov av professionell besiktningshjälp? Kontakta Richard Lundgren på Dekra eller Pernilla Utterström på Kiwa så hjälper de dig.

Fördelar med glasfiber.

Glasfiberarmerad plast (GRP) är ett slitstarkt material med många positiva materialfördelar. Offshoreindustrin, kemikalieindustrin, värmeverk, båtar och cisterner har använt sig av glasfiber i många, många år. Anledningarna varför är många – här är bara några av dem:

Korrosionsfritt.

Glasfiber är 100% korrosionsfritt, och lämpar sig perfekt för verksamheter som hanterar syra, gas, kemikalier eller som utsätts för saltvatten, kalla temperaturer och svåra väderförhållanden.

Låg vikt.

Glasfiber väger ungefär tre gånger mindre stål, men med samma höga styrka. Det gör både hantering och montering lättare, och resulterar i en slutgiltig lösning som inte ställer lika höga krav på underlaget.

Hög styrka.

Glasfiber har samma höga styrka som stål. Ritningar kan därför enkelt översättas, och befintliga stålkonstruktioner kan enkelt ersättas av glasfiber.

Bärande både vågrätt och lodrätt.

Fibrerna går åt båda hållen. Till skillnad från traditionell gallerdurk är glasfiberdurk därför bärande både vågrätt och lodrätt. Det går även att lämna öppna maskor utan att gallret förlorar bärkraft.

Kemikaliebeständigt.

Glasfiber klarar de flesta kemikalier. Det går också att justera resinet för att anpassa både galler och profiler efter specifika behov.

Underhållsfritt.

Glasfiber har extremt lång hållbarhet och kräver varken blästring, målning eller annat underhåll för att upprätthålla sin styrka.

Leder inte ström.

Glasfiber är en isolator, vilket innebär att det inte leder ström Du behöver alltså inte jorda produkten. Dessutom bildas inga gnistor vid bearbetning, vilket gör att du enkelt kan bygga och anpassa konstruktionen direkt på plats.

Temperaturtåligt.

GRP är väldigt temperaturtåligt och försvagas inte av kyla, vilket gör materialet lämpligt även i kalla miljöer.

Goda brandskyddsegenskaper.

Materialet i sig är självslockande. Det finns dessutom en EX-klassad glasfiberduk.

Termiskt isolerande.

Glasfiber har betydligt lägre värmeledningsgrad än både aluminium och stål.

Proud moments.

Vi har levererat gallerdurk och glasfiberkonstruktioner till verksamheter inom allt från industri och offshore till vatten och energi.

Gallerdurk-Svart icon

Vill du veta mer om våra glasfiberlösningar?

Safestep levererar både profiler, gallerdurk och infästning – antingen i delar eller som färdiga konstruktioner. Kontakta oss så pratar vi lösningar.

Motståndskraftigt mot kemikalier.

Motståndskraftigt mot kemikalier.

Hur kan vi säkerställa att de glasfiberprodukter vi levererar klarar de kemikalier och gaser som hanteras i just er anläggning?

Vi erbjuder flera olika resin och sammansättningar, alla med olika materiella fördelar. De tre vanligaste sammansättningarna är isoftalisk polyester, ortoftalisk polyester och vinylester. Iso-polyestern är något dyrare än orto-polyester, men har högre temperaturtålighet, och bättre motstånd mot UV-strålning. Vinylester har en hårdare kedjebinding och är därmed än mer motståndskraftig mot starka kemikalier.

För att göra de så tydligt som möjligt har vi sammanställt en detaljerad lista som visar de olika sammansättningarnas/resinens resistensnivåer av olika kemikalier. Du hittar den här.
Robusta konstruktioner med glasfiber.

Robusta konstruktioner med glasfiber.

Glasfiber klarar mycket hög belastning, och det är enkelt att räkna ut vilken glasfiberdurk som ska användas för att klara era belastningskrav. Till skillnad från stålgaller sviktar glasfiber vid för höga vikter, men kommer aldrig gå av på mitten. På sin höjd kan sprickor uppstå, och då kan man enkelt byta ut den drabbade delen.

Vi har belastningstabeller på alla våra glasfibergaller. I tabellen kan man utläsa både punktbelastning, utbredd last samt säkerhetsfaktorn vid sprickbildning. Kom ihåg att gallerdurken behöver stöttas på två sidor, men eftersom GRP-durken bär i alla riktningar så kan du vända den åt alla håll. Den är även lika stark med öppna maskor som med stängda maskor.

Span width.

Anger avstånd mellan upplag – det vill säga spannet där durken hänger utan stöttning. Du måste ha upplag på minst två sidor, antingen långsidan eller kortsidan. Siffrorna i tabellen är förslag på olika spann för att visa hur durken reagerar.

Concentrated load.

Anger hur durken reagerar på punktbelastning, det vill säga vid belastning med hög vikt på en liten yta. Vikterna i tabellen visar hur stor belastning durken (med det specifika spann som visas i tabellen) klarar av innan den börjar svikta 2 mm eller mer. Det betyder alltså inte att durken knäcks eller går av.

Distributed load.

Anger hur vikten reagerar på hög vikt som fördelas över en större yta. Vikterna i tabellen visar hur stor belastning durken (även här syftar vi på durk med det specifika spann som visas i tabellen) klarar av innan den sviktar 2 mm eller mer. Det betyder alltså inte att durken knäcks eller går av.

Safety factor.

Samma princip gäller för både punktbelastning som för distribuerad last: Siffran anger hur många gånger durken kan maxbelastas innan durkens fibrer kan ha skadats tillräckligt för att eventuellt kunna gå av.

Komplett leverantör av glasfiber.

Safestep är en komplett leverantör av halkskydd, gallerdurk och konstruktioner i glasfiber. Vi har levererat anpassade lösningar till verksamheter inom tillverkningsindustrin, gruvor, offshore, kemikaliehantering, vatten- och reningsverk. Vi kan glasfiber och hjälper dig genom hela projektet – från start till slut.

Arkitekt-Svart icon

Framtagning av ritningar.

Berätta för oss om ditt projekt och ditt behov så tar vi fram en komplett konstruktörsritning.

Gallerdurk-Svart icon

Översättning av ritningar.

Skicka in dina ritningar till oss och berätta vilka tyngder konstruktionen ska klara, så översätter vi ritningen till glasfiber.

Monteringsservice icon

Färdiga 3D-filer.

Är du konstruktör? Bläddra runt och ladda ned våra färdiga 3D-filer här.

Greener, whatever the color you choose.

Greener, whatever the color you choose.

På Safestep tar vi vårt ansvar och försöker hela tiden förbättra våra interna och externa processer, samtidigt som vi gör allt vi kan för att använda naturens resurser på ett så effektivt sätt som möjligt. Det är ytterligare en väldigt viktig anledning till varför vi valt att specialisera oss på glasfiber.

Den som väntar på något gott...

Sidan finns tyvärr inte än.

Välkommen tillbaka inom kort!

Favoriter

Offertlista

Tack för din förfrågan!
Vi återkommer så snart vi kan.

Provlåda

Fyll i formuläret så skickar vi en provlåda till dig.

Provlådan innehåller ett urval av våra mest populära produkter.

Vi kontaktar dig för att bekräfta din beställning.

Provlådan är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.

Tack för din förfrågan!
Vi återkommer så snart vi kan.