Gråa trappnoslister på blöt stentrappa
Halkskydd.

Så kan du göra trappan mindre hal.

Halkskydd för trappor – enkelt, praktiskt och effektivt.

Så löser du halkproblemet i trappan.

Hala trappor är ofta boven i dramat när det kommer till halkolyckor. Regn, frost, snö och mossa på utomhustrappor utgör ofta en risk för halka. Detsamma gäller polerade trätrappor i hemmet som möts av strumpbeklädda fötter, blanka stentrappor i trappuppgången på arbetsplatsen i kombination med våta eller leriga skosulor, eller trappor i gallerdurk som möts av oljiga stålhätteskor. Hala trappor är en vanlig orsak till brutna ben och allvarliga kroppsskador och ofta förblir trapporna hala utan att det åtgärdas. Varför är det så, undrar vi, när det finns så många bra och enkla lösningar på problemet.

Vi har ett brett sortiment av halkskydd för trappor som både är snygga, praktiska, slitstarka och lätthanterliga – för alla trappor och alla underlag. För att göra det lite enklare för er att väja rätt halkskydd så har vi här gjort en lista med allt som är bra att tänka på:

Hala trappor i trä – inomhus.

För hala trätrappor inomhus finns det flera olika lösningar. Viktigt är väl att halkskyddprodukten är skön att gå på med barfotafötter, alltså att den inte är för grov. Där har vi fyra olika alternativ:

1. Halkskyddstejp – en utmärkt lösning för att enkelt halksäkra trappan. Halkskyddstejpen är lätt att applicera och går enkelt att ta bort utan att det förstör trappen. Tejp är ett smidigt sätt att halksäkra trappen eftersom den går att anpassa mycket efter tycke och smak. Den finns i olika storlekar, olika färger, olika kornstorlekar och många andra egenskaper. Vår absoluta bästsäljare är vår egen halkskyddstejp MOOSE GRIP. Den sitter bäst, är behagligast att gå på och tål mer belastning än många andra tejper.

2. Halkskyddsspray – halkskyddsmedel i sprayform som bildar en halksäker yta. Enkel att applicera, lätt att hålla rent och finns i tre olika färger att välja mellan: Svart, gul eller transparent. Smidig och billig lösning för att öka säkerheten i hemmet!

3. Halkskyddslister i glasfiber – lite mer hard core halkskydd som passar perfekt i trappor med mycket spring. Tunna, lätta och flexibla halkskyddslister som monteras längst fram på trappstegens nos. Ger ett slitstarkt halkskydd som håller i flera år!

Svart halkskyddstejp MOOSE GRIP på stentrappa utomhus

Hala trappor utomhus.

Hala trappor utomhus utstår betydligt fler belastningar än trappor inomhus. Väder, vind, skosulor, grus, sand – bara några av de yttre faktorer som både trappor och halkskyddsprodukter ska kunna klara av. Här är några enkla lösningar för hala trappor utomhus:

1. Halksäkra trappsteg – För trappor som börjar bli till åren kan våra halksäkra trappsteg vara ett utmärkt alternativ. De skyddar inte bara människor mot halkolyckor, utan skyddar också hela trappen mot ännu mer förslitning. Våra halksäkra trappsteg ersätter helt enkelt de befintliga trappstegen och monteras enkelt på den befintliga trappan med skruv, clips eller monteringslim.

2. Halksäkra trappnoslister i glasfiber – En smidig lösning där kanterna på trappstegen skyddas med halksäkra profiler. Finns i flera olika färger, i olika storlekar och med olika kornstorlekar. Vi erbjuder trappnosprofiler i färdiga längder eller måttbeställda profiler med färdigborrade hål för en smidig och enkel montering. Fungerar på både trä, sten och betong!

Svart trappnoslist i glasfiber på trappa i trä

Den som väntar på något gott...

Sidan finns tyvärr inte än.

Välkommen tillbaka inom kort!

Favoriter

Offertlista

Tack för din förfrågan!
Vi återkommer så snart vi kan.

Provlåda

Fyll i formuläret så skickar vi en provlåda till dig.

Provlådan innehåller ett urval av våra mest populära produkter.

Vi kontaktar dig för att bekräfta din beställning.

Provlådan är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.

Tack för din förfrågan!
Vi återkommer så snart vi kan.