Kontrastmarkering - fönster och glas

Vi tar fram kontrastmarkeringar helt efter dina behov och önskemål om färg, utseende och design.

Få offert på kontrastmarkeringar

Kontakta oss idag på 010-130 70 80, info@safestep.se eller fyll i formuläret här under.  Kunder & partners

  Varför behövs kontrastmarkeringar?

  För att göra lokaler och allmänna platser tillgängliga för alla krävs tydliga kontrastmarkeringar på fönster, glasdörrar och stora glaspartier som, för en person med nedsatt synförmåga, kan vara svåra att upptäcka.

  Alla, oavsett synförmåga, ska kunna lokalisera sig och enkelt hitta entréer och toaletter, samt logiskt uppmärksammas på att det finns stora glasytor och dörröppnare till förfogande.

  Hur ska markeringarna se ut?

  Kontrastmarkeringarna kan se väldigt olika ut och det finns egentligen inga krav på utseende, förutom att de ska vara tydligt synliga och ha en ljushetskontrast på 0.40 NCS.

  Markeringarna ska också sitta i en höjd som kan upptäckas av både stående och sittande personer. Allra bäst är att ha markeringar i båda höjderna, det vill säga på en höjd av 80 cm och sedan på en höjd av 140-160 cm.

  Våra kontrastmarkeringar

  Vi tar fram kontrastmarkeringar helt efter era behov, design och önskemål. Texter, piktogram och logotyper i alla olika färger och mönster.

  Vi hjälper er från start till slut, med allt från design och konsultation till installation. Kontakta oss via formuläret ovan så ser vi till att ni får exakt de kontrastmarkeringar ni önskar!

  Vad säger regelverket?

  ”Stora glasytor i dörrar samt glasytor som kan förväxlas med dörrar eller öppningar ska vara tydligt markerade. Markeringarna bör avvika mot bakgrunden och vara synliga för både stående och sittande personer” – Boverket BBR 8:351

  ”Hinder i form av bristande kontrastmarkering och bristande varningsmarkering ska avhjälpas i publika lokaler och på allmänna platser” – Boverket BFS 2013:9

  Kontrastmarkeringar

  För glasytor!

  400 kr/frp Rostfri skruv med clips – 20st

  Handla nu

  340 kr/frp Rostfri skruv – Färgad skalle – 100 st

  Handla nu

  260 kr/st Kontrastmarkeringsmall – Böjd – Mjuk

  Handla nu

  360 kr/st Uni Clean 1 liter

  Handla nu