Om oss på Safestep

Vi på Safestep vill förebygga olyckor med smarta, långvariga och innovativa produkter.

Trusted partner och customers

Vår vision

Safestep grundades 2011 i Uppsala, Sverige, och är ett utåtriktat, framåtsträvande och nytänkande företag.


Grundtanken för oss på Safestep har alltid varit halkskydd, tillgänglighet och golvsäkerhetsprodukter av högsta kvalitet. Halk- och snubbelolyckor är den enskilt största anledning till sjukskrivningar på arbetsplatsen varje år, och den trenden ska vi försöka vända på.

 

Vi på Safestep vill förebygga dessa olyckor med smarta, långvariga och innovativa produkter. Vi är idag det enda bolaget i Sverige och Norge med ett komplett sortiment av halkskydd och tillgänglighetsprodukter, och efter att ha arbetat med detta i snart 10 år så besitter vi kunskap och erfarenhet på expertnivå.Vi hjälper dig mer än gärna med konsultation gällande halkskydd, tillgänglighet och golvsäkerhet i hela Sverige och delar av Europa, välkommen till oss på Safestep!

Våra värderingar

Vi på Safestep bryr oss om hälsa och miljö, och ser det som en självklarhet att sträva efter en mer hållbar arbetsmiljö och ett mer hållbart produktsortiment. Vi ser kontinuerligt över vårt produktutbud, och är inte sena med att förändra och förbättra detta. Vi prioriterar högkvalitativa produkter framför produkter till billigast pris, så att vi kan erbjuda våra kunder halkskyddslösningar och tillgänglighetsprodukter som håller länge.

 

Vi väljer våra leverantörer med omsorg, och samarbetar endast med leverantörer som arbetar aktivt med att minska på produktionsutsläpp, och som ser på sop- och källhantering som en viktig del av deras arbete. Alla våra leverantörer har sin produktion inom Europa, vilket resulterar i kortare fraktsträcka och snabbare leveranstid än om de producerat sina varor utanför Europa. De mindre, icke skräddarsydda varorna, har vi ofta lagerförda. På så sätt kan vi beställa större partier av produkter åt gången, och således minska på fraktutsläppen.

 

Vi ser även till att samla ihop jobb efter geografisk placering, så att vi kan utföra så många jobb som möjligt under en och samma resa, och på så sätt minska på utsläppen som våra jobbresor medför.

 

Vill du läsa vår företagspolicy om hur vi arbetar och behandlar varandra inom företaget hittar du den här.